Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a afirmat joi, la ieşirea de la CSM, că a existat întotdeauna o presiune asupra judecătorilor de la Înalta Curte” şi că ar fi normal ca aceasta să ia sfârşit, în acest context ea spunând că "justiţia nu se face nici la televizor, nici în stradă, ci în sala de judecată”. De asemenea, Tarcea a spus că ea dă credibilitate oricărei decizii, şi a instanţelor, şi a Curţii Constituţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă mă uit la toate luările de poziţii din ultima perioadă, da, există o presiune, a existat întotdeauna o presiune asupra judecătorilor de la Înalta Curte şi eu cred că este normal ca acest lucru să ia sfârşit. Justiţia nu se face nici la televizor, nici în stradă, ci în sala de judecată” a afirmat Cristina Tarcea, întrebată dacă atacurile la adresa justiţiei invocate de magistraţi reprezintă o presiune asupra judecătorilor şi procurorilor.

Întrebată dacă judecătorii ar putea fi influenţaţi în urma acestor atacuri, Cristina Tarcea a răspuns: "Sunt convinsă că nu”.

Totodată, întrebată dacă mai poate avea credibilitate sau statut de soluţie pe care nimeni să nu o conteste o decizie luată în condiţii de pesiune, preşedintele ICCJ a spus că nu pune la îndoială deciziile judecătorilor sau pe cele ale Curţii Constituţionale.

"Trebuie să plecăm de la prezumţia că orice judecător atunci când dă o soluţie cumpăneşte cu mare atenţie şi responsabilitate asupra probelor din dosar. Eu dau credibilitate oricărei decizii, şi a instanţelor, şi a Curţii Constituţionale”, a mai spus Tarcea la plecarea CSM.

Cristina Tarcea a anunţat, joi, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii  că va sesiza Consiliul de Apărare a Ţării şi Inspecţia Judiciară după ce a fost acuzată de către o asociaţie că ar fi "frecventat în repetate rânduri" vilele de protocol ale SRI. Ea a spus că este "o manipulare îngrozitoare, generală", cu scopul de a periclita actul de justiţie şi de "a se aduce umbre asupra judecătorilor care în acestă perioadă trebuie să pronunţe soluţii în dosare delicate".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.