Un consilier local din Agigea a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Constanţa pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că i-a pretins unui om de afaceri suma de 11.000 de euro pentru a-l ajuta să obţină un contract de concesiune având ca obiect mai multe terenuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al DNA, Dorel Manea, consilier local în Agigea, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

Astfel, în 22 martie 2016 Dorel Manea, în calitate de consilier local în Agigea, a pretins unui om de afaceri, denunţător în cauză, suma de 11.000 euro, afirmând că are influenţă asupra unor funcţionari publici din Primăria Agigea, cu atribuţii în ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea unei licitaţii pentru atribuirea unor contracte de concesiune având ca obiect mai multe terenuri.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Totodată, Dorel Manea l-a asigurat pe denunţător că poate determina persoanele respective să asigure obţinerea, de către acesta din urmă, a unui contract de concesiune pentru un asemenea teren.

“În acelaşi context, în 24 martie 2016, în baza înţelegerii anterioare, inculpatul Manea Dorel a primit de la omul de afaceri suma de 3.000 euro reprezentând o primă tranşă din totalul de 11.000 euro pretinşi, împrejurare în care procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii fragrante”, se arată în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.