Viceprimarul municipiului Marghita, social-democratul Ioan Lazăr, a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru că în mandatul precedent de viceprimar, în perioada 2012 - 2013, a fost şi administratorul unei firme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, dat publicităţii, miercuri, de Agenţia Naţională de Integritate, instituţia a constatat starea de incompatibilitate a edilului pentru că perioada 18 iulie 2012 - 19 august 2013, a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi pe cea de administrator al S.C. Amal Trans S.R.L.

“În perioada 18 iulie 2012 - 19 august 2013, a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi pe cea de administrator al S.C. Amal Trans S.R.L., încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003” se arată în comunicatul ANI.

Viceprimarul municipiului Marghita, Ioan Lazăr, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că situaţia de incompatibilitate a fost o greşeală deoarece în momentul în care a preluat mandatul de viceprimar a cedat această calitate fiicei sale dar acest lucru s-ar fi înregistrat mai târziu la Registrul Comerţului.

Viceprimarul a spus că se gândeşte dacă va contesta sau nu decizia Agenţiei Naţionale de Integritate.

Ioan Lazăr este membru PSD şi este la al doilea mandat de viceprimar al municipiului Marghita, din judeţul Bihor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.