Agenţia Naţională de Integritate cere Parchetului Judecătoriei Sibiu să facă cercetări petnru conflict de interese în cazul fostului şef al DSVSA Sibiu Şerban Ţichindelean, care în perioada în care a fost la conducerea instituţiei a încheiat patru contracte de servicii cu o firmă la care fiul şi soţia sa sunt acţionari, iar el a fost asociat şi administrator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectorii de integritate au constatat că atât înainte, cât şi după numirea lui Şerban Constantin Ţichindelean în funcţia de director executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sibiu, deţinută în perioada 25 mai 2009 - 30 septembrie 2014, instituţia a încheiat patru contracte de servicii cu societatea comercială Cherry SRL, în cadrul căreia Ţichindelean a fost asociat şi administrator, iar acţionari sunt fiul şi soţia sa.

În baza acestui contract, firma Cherry SRL a obţinut venituri de 1.073.493,34 de lei (peste 255.000 de euro), potrivit ANI.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul Judecătoriei Sibiu şi a solicitat să verifice dacă Ţichidelean a săvârşit infracţiunea de conflict de interese.

Potrivit Codului penal, “fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.