Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat joi negocieri ”constructive” care au avut loc cu o zi înainte la Paris, între reprezentanţi ai Ucrainei şi Rusiei, mediate de Franţa şi Germania, în vederea unei dezamorsări a crizei în centrul căreia se află ţara sa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Volodimir Zelenski evaluează ”în mod pozitiv” organizarea acestei reuniuni, ”caracterul constructiv al acesteia şi voinţa continuării unor negocieri substanţiale peste două săptămâni la Berlin”, anunţă într-un comunicat preşedinţia ucraineană.

Pe de altă parte, Ucraina ”nu are nicio obiecţie” faţă de răspunsul dat către Statele Unite unor revendicări ale Rusiei în domeniul securtăţii, a anunţat joi ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba.

”Am văzut răspunsul scris al Statelor Unite înainte să fie trmis Rusiei. Nicio obiecţie de partea ucraineană”, scrie pe Twitter Kuleba.

Ucraina se află în centrul unei crize geopolitice.

Occidentul acuză Moscova de faptul că pregăteşte o invazie a acestei foste republici sovietice, în timp ce Rusia se declară ameninţată de Occident şi cere garanţii cu privire la o neprimire în NATO a Ucrainei.

Statele Unite şi NATO au respins miercuri revendicări-cheie ale Rusiei, şi anume încetarea politicii extinderii NATO şi o revenire a desfăşurării militare în frontierele din 1997.

Rusia a primit cu răceală, joi, respingerea de către Washington a revendicărilor sale în domeniul securităţii, un dialog care alimentează criza ruso-occidentală cu privire la Ucraina, însă cele două tabere menţin deschisă uşa unui dialog.

”Este important ca Statele Unite să rămână în contact strâns cu Ucraina înainte şi după contactele lor cu Rusia. Nu se iau decizii privind Ucraina fără Ucraina. Regulă de aur”, subliniază Dmitro Kuleba.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.