Cel puţin trei civili - şi un nou-născut - au fost ucişi miercuri în noi atacuri aeriene în Ucraina, iar în oraşul Vilniansk din regiunea Zaporojia, unde o clădire cu două etaje în care funcţiona o maternitate a fost distrusă într-un atac cu rachetă, în urma căruia preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Moscova de răspândirea ”terorii”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În noaptea de 23 noiembrie, în oraşul Vilniansk, în regiunea Zaporojie, o clădire cu două etaje, în care se afla o maternitate, a fost distrusă într-un atac cu rachetă”, a anunţat într-o postare pe Telegram Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă.

Acest atac cu rachetă a atins Secţia Maternităţii spitalului local, în care se aflau o femeie, bebeluşul ei şi un medic.

În acest atac, ”un bebluş născut în 2022 a fost ucis”, a anunţat serviciul, care subliniază că medicul şi mama bebeluşului au fost salvaţi dintre dărâmături.

Femeia a fost rănită, a precizat într-o postare pe Telegram preşedintele Volodimir Zelenski.

”Statul terorist continuă să facă război împotriva civililor”, a denunţat el.

Serviciul însărcinat cu Situaţii de Urgenţă a publicat o înregistrare video în care salvatori încercau să scoată un bărbat blocat pe jumătate între dărâmături.

Potrivit unor informaţii preliminare, nimeni nu mai era blocat sub dărâmături, precizează serviciul.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat, tot pe Telegram, aceste noi atacuri ruseşti.

”Inamicul a decis încă o dată să încerce să împlinească prin teroare şi crimă ceea ce nu a făcut de nouă luni”, de când a invadat Ucraina, a denunţat el.

Rusia ”va da socoteală pentru tot răul pe care l-a făcut ţării noastre”, a dat asigurări Zelenski.

Alt bombardament rus a avut loc miercuri dimineaţa în regiunea Harkov (nord-est), soldat cu doi morţi - o femeie în vârstă de 55 de ani şi un bărbat în vârstă de 68 de ani, a anunţat într-o postare pe Telegram guvernatorul regional Oleg Sinegubov.

Potrivit guvernatorului, acest bombardament a atins un imobil locuit şi un spital.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) anunţa luni că a înregistrat peste 700 de atacuri vizând instituţii de sănătate ucrainene de la începutul invaziei ruse, ceea ce constituie, acuză OMS, ”o încălcare evidentă” a dreptului umanitar internaţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.