Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski dă asigurări că face ”tot ceea este posibil” să salveze trupele aflate în dificultate pe frontul de est, mai ales la Avdiivka, unde situaţia este ”critică”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Facem tot posibilul pentru a ne asigura că luptărorii noştri au suficiente capacităţi de organizare şi tehnologie pentru salva cât mai multe vieţi ucrainene posibil”, a dat asigurări Volodimir Zelenski jo, în mesajul său zilnic, evocând un raport al comandantului armatei ucrainene Oleksandr Sîrski şi ministrului Apărării Rusten Umerov privind ”situaţia pe front, la Avdiivka şi în est, în general”.

Trupe ucrainene au fost redesfăşurate joi de urgenţă în vederea întăririi garnizoanei Avdiivka, epicentrul confruntărilor armate şi unor bombardamente, care au transformat oraşul într-un ”iad”.

În acest oraş din Donbas devastat de confruntări armate, poziţia apărătorilor ucraineni a fost cea mai precară împotriva forţelor ruse, aflate în ofensivă din octombrie.

Un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate (NSC) al Casei Albe, John Kirby, a evocat situaţia de la Avdiivka în contextul în care administraţia democrată a lui Joe Biden încearcă să le smulgă un acord republicanilor, în Congres, în vederea unei noi tranşe de ajutor.

”Din nefericire, potrivit informaţiilor transmise de către ucraineni, situaţia este critică, iar presiunea ruşilor continuă asupra poziţiilor ucrainene, zi de zi. Avdiivka riscă să cadă sub control rus”, a avertizat el.

”A 3-a Brigadă de Asalt confirmă că a fost redesfăşurată de urgenţă” în vederea unei consolidări a zonei, a anunţat joi pe Telegram această unitate, într-un mesaj intitulat ”iadul din Avdiivka”.

Ea a anunţat că desfăşoară contraatacuri în cartiere cucerite de ruşi şi a estimat că forţele ruse au aproximativ ”şapte brugăzi” în zonă, adică câteva mii de oameni, şi că continuă să vină întăriri ruse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.