Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă miercuri că a obţinut de la Statele Unite asigurări cu privire la faptul că ajutorul militar destinat Ucrainei va rămâne ”constant şi neîntrerupt” şi că Kievul se aşteaptă la o nou campanie de bombardamente în această iarnă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”S-a spus clat faptul că America va continua să furnizeze Ucrainei susţinerea constanţă şi neîntreruptă necesară apărării sale”, anunţă Zelenski în mesajul său zilnic, în urma unei întâlniri, la Bruxelles, cu  secretarul american al Apărării Lloyd Austin.

El anunţă că a discutat despre ”modul de consolidare a capacităţilor de apărare” al Ucrainei înaintea iernii, mai ales în privinţa dronelor şi rachetelor.

Preşedintele ucrainean a fost invitatul-surpriză, miercuri, la sediul NATO, la Bruxelles, unde a luat parte la o reuniune a miniştrilor Apărării din Alianţă.

”Le sunt recunoscător tuturor partenerilor pentru voinţa lor constantă de ne ajuta apărarea”, a declarat el.

El a evocat discuţii pe tema ”consolidării apărării aeriene şi a celor mai importante mijloace pe linia frontului” - artileria şi rachete cu rază lungă de acţiune.

Ucraina se aşteaptă, la fel ca în iarna lui 2022, la o nouă campanie de bombardamente ruse masive a infrastructurilor esenţiale, care a aruncat anul trecut milioane de oameni în beznă şi frig.

În contextul în care atenţia Statelor Unute se concentrează asupra războiului dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, Kievul se teme de o scădere a ajutorului din Occident, crucial în efortul de război împotriva Moscovei.

Statele membre NATO au dat miercuri asigurări Ucrainei că vor rămâne nezdruncinate în această susţinere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.