Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat, duminică, în discursul adresat naţiunii, că în acest an întreaga lumea a realizat cât de importantă este contribuţia Ucrainei la securitatea alimentară globală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Această zi se apropie de sfârşit - deja a 270-a zi a războiului..Cele mai aprige bătălii, ca şi înainte, sunt în regiunea Doneţk. Deşi astăzi sunt mai puţine atacuri din cauza vremii, numărul de bombardamente ruseşti rămâne, din păcate, extrem de mare. Regiunea Lugansk - încetul cu încetul mergem înainte cu bătălii. Până acum, au existat aproape 400 de bombardamente în est de la începutul zilei. Mulţumim tuturor celor care deţin funcţii şi ne ajută forţele de apărare. Sud - menţinem linia, distrugând constant şi foarte calculat potenţialul ocupanţilor.Al doilea subiect este energia. Restaurarea reţelelor şi a capacităţilor tehnice de alimentare, deminarea liniilor de transport electric, reparaţii - totul continuă non-stop. Am reuşit ieri să atenuăm situaţia în unele regiuni în care au fost multe probleme reale. În această seară au loc opriri de stabilizare în 15 regiuni şi la Kiev. Cele mai mari sunt regiunile Viniţiia, Sumî, Poltava, Hmelnytskyi, Ivano-Frankivsk, Kiev. Facem tot posibilul şi imposibilul pentru a reveni la viaţa normală în Odesa, Harkov şi în toate oraşele şi comunităţile noastre", a spus el.

El a adaugat ca s-a adresat participanţilor la summitul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei. "Acestea sunt peste 50 de ţări participante şi peste 20 de ţări observatoare. Africa, Asia, America, Europa - oriunde aud Ucraina, oriunde cunosc propunerile noastre despre cum să restabilim pacea în Ucraina şi cum să restabilim stabilitatea în lume. Voi spune imediat că formula de pace ucraineană este percepută extrem de pozitiv în lume. Este destul de constructiv şi realist - spre deosebire de retorica rusă goală şi falsă despre presupusa lor disponibilitate pentru un fel de negocieri.Vom face totul pentru ca lumea să accepte formula de pace ucraineană. În săptămâna viitoare vor avea loc câteva adrese internaţionale importante. Şi deja ne pregătim", a precizat Zekenski.

"Anul acesta, mulţi oameni din lume au văzut cât de importantă este contribuţia ucrainenilor la securitatea alimentară globală. Viaţa a milioane de oameni din diferite ţări depinde direct de sectorul nostru agricol. Mulţumesc tuturor oamenilor noştri care lucrează pe teren, care oferă Ucrainei şi lumii cele esenţiale. Datorită vouă şi muncii voastre, putem găsi sprijin pentru statul nostru în acele ţări cu care nu avem încă relaţii tradiţionale. Dar le vom avea", a subliniat şeful statului ucrainean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.