Zeci de oameni au fost răniţi într-un incendiu la un zgârie-nori din Upper West Side, din Manhattan, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul a izbucnit într-un apartament de la etajul al treilea, joi, în jurul orei locale 17 (00.00 ora României). Flăcările s-au extins la al patrulea etaj, înainte de a fi stinse, în jurul orei locale 18.30 (1.30 ora României).

Departamentul de Pompieri din New York a anunţat că 24 de oameni au fost răniţi, dintre care doi sunt în stare critică, iar alţi patru în stare gravă. Restul, printre care se numără şi mai mulţi pompieri, au răni uşoare.

Printre victime se află o fetiţă de şapte ani care a făcut stop cardiac. Ea se afla la etajul al 21-lea, potrivit şefului Pompierilor din New York, James Leonard.

Copilul este în prezent în stare bună, după ce pompierii au scos-o din clădire şi au reanimat-o.

Nouă oameni s-au refugiat pe acoperiş, de unde au fost salvaţi.

Deocamdată nu este clar de la ce a izbucnit incendiul, însă, potrivit lui Leonard, faptul că ferestrele au fost deschise şi s-a făcut curent puternic au făcut ca un fum gros să se ridice pe holuri către etajele superioare ale clădirii.

“Pompierii au reuşit cu greu să traverseze holul, din cauza curentului”, a explicat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.