Zeci de femei afgane au defilat joi la Kabul, revendicându-şi dreptul la educaţie, la muncă şi la reprezentativitate poltică, în cadrul unei manifestaţii autorizate de către talibani, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Hrană, cariere, libertate!”, au scandat unele manifestante, în timp ce altele agitau banderoale cu mesaje prin care cer accesul femeilor la posturi politice.

În pofida faptului că manifestaţiile sunt interzise de către noii conducători ai Afganistanului, autorităţile au autorizat organizarea acestui marş, care s-a desfăşurat pe un frig muşcător, după prmele ninsori.

Unele femei afişau banderole cu mesaje-ecou ale unor nemulţumiri ale talibanilor - care deplâng faptul că membrii comunităţii internaţionale au ”îngheţat” fonduri destinate unor ajutoare în valoare de miliarde de dolari.

Talibanii, care au cucerit puterea la jumătatea lui august, s-au angajat să guverneze mai puţin brutal decât la prima lor instalare la putere, în anii '90, însă femeile sunt în continuare larg excluse din funcţia publică şi de la educaţia secundară.

În pofida faptului că au obţinut dreptul să manfesteze joi, unele participante la maniefstaţie au declarat că se tem de noii conducători.

La o intersecţie, combatanţi talibani şi-au armat puştile şi le-au agitat, însă marşul a fost autorizat să continue.

”Frica este pezentă în continuare, dar nu putem trăi în frică. Trebuie să luptăm împotriva fricii noastre”, a declarat una dintre manifestante, Shahera Kohistan, în vârstă de 28 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.