Zece persoane au murit în urma unei coliziunii între nava de crozieră la bordul căreia se aflau şi un remorcher, luni seara, la Volgograd, unul dintre oraşele ruse care găzduiesc Campionatul Mondial de Fotbal, au anunţat serviciile pentru situaţii de urgenţă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciile pentru situaţii de urgenţă au primit o notificare luni, către ora locală 22.00 (şi ora României), potrivit căreia ambarcaţiunile au intrat în coliziune pe Volga, cel mai mare fluviu din Europa, la o distanţă de aproximativ un kilometru de mal.

La bordul ambarcaţiunii de agrement se aflau 16 ruşi, potrivit administraţiei locale, citate de RIA Novosti.

O persoană a fost dată dispărută, iar alte cinci au fost salvate, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, Dmitri Ulanov.

Trei dintre supravieţuitori au fost spitalizaţi, potrivit site-ului guvernatorului regiunii, Andrei Boşarov.

O operaţiune de căutare a fost lansată, iar o anchetă cu privire la cauzele coliziunii a fost deschisă.

La Volgograd vor avea loc meciuri în deschiderea Campionatului Mondial, între Anglia, Tunisia, Nigeria, Islanda, Arabia Saudită, Egipt, Japonia şi Polonia.

Primul meci se joacă pe 18 iunie, între Anglia şi Tunisia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.