Statele Unite au trimis în această săptămână auditori la Kiev, alături de reprezentanţi ai Bancii Mondiale şi de consultanţi de la Deloitte, pentru a se asigura că "niciun ajutor sau armament nu este deturnat", potrivit subsecretarului de stat pentru afaceri politice al Departamentului de Stat, Victoria Nuland, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Continuăm să sprijinim reformele esenţiale şi măsurile anticorupţie ale guvernului ucrainean în întreaga ţară", a declarat Nuland în cadrul unei audieri în Comisia pentru relaţii externe a Senatului american.

Comentariile ei vin în contextul în care membrii republicani ai Congresului au semnalat dorinţa de a desfăşura eforturi suplimentare de supraveghere atunci când vine vorba de sprijinul SUA pentru Ucraina. Administraţia a declarat că există deja în vigoare astfel de acţiuni de supraveghere.

Săptămâna aceasta, Departamentul de Stat a declarat că "nu are cunoştinţă să fi fost implicat vreun ajutor din partea SUA" în scandalul de corupţie din cadrul guvernului ucrainean, care a dus la demisia ministrului adjunct al apărării de la Kiev.

Sosirea auditului american la Kiev are loc, de asemenea, în contextul în care preşedintele american Joe Biden a anunţat miercuri că intenţionează să trimită 31 de tancuri Abrams în Ucraina, iar Pentagonul a dezvăluit săptămâna trecută un pachet de securitate pentru Ucraina în valoare de 2,5 miliarde de dolari, care include pentru prima dată vehicule blindate Stryker şi mai multe vehicule de luptă Bradley.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.