Preşedintele rus Vladimir Putin salută vineri relaţii de o calitate ”fără precedent” ale Rusiei sale cu China lui Xi Jinping, în cadrul unei vizite, în prima zi a Jocurilor Olimpice (JO) de iarnă de la Beijing, în toiul unei crize cu Occidentul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ceea ce priveşte relaţiile noastre bilaterale, ele au progresat într-un spirit de prietenie, de parteneriat strategic. Ele au dobândit un caracter cu adevărat fără precedent”, a declarat Vladimir Putin la începutul întâlnirii sale cu omologul său chinez Xi Jinping, declaraţii transmise în direct de televiziunea rusă.

Preşedintele rus a salutat un ”exemplu de relaţii demne, în care unul îl ajută şi susţine în dezvoltarea sa pe celălalt”.

Potrivit Moscovei, Vladimir Putin şi Xi Jinping urmează să prezinte, în cursul acestei vizite, o ”Declaraţie” a ”viziunii lor comune” în domeniul securităţii internaţionale, în contextul în care tensuni între Rusia şi Occident se află la cel mai mare nivel, Occidentul acuzând Rusia de pregătirea unei invazii a Ucrainei.

Beijingul şi-a exprimat susţinerea faţă de Rusia în această criză ruso-occidentală.

Potrivit Kremlinului, este prevăzută, de asemenea, semnarea mai multor acorduri în cadrul acestei vizite a lui Vladimir Putin în China, inclusiv în domeniul strategic al gazelor naturale.

Vladimir Putin a evocat un contract privind furnizarea a zece miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an Chinei, din Extremul Orient rus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.