Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, vineri, că dorinţa Occidentului de a-şi menţine dominaţia pe scena mondială creşte riscurile de conflict, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Potenţialul de conflict în lume este în creştere, iar aceasta este o consecinţă directă a încercărilor elitelor occidentale de a-şi păstra dominaţia politică, financiară, militară şi ideologică prin orice mijloace”, a afirmat Vladirmir Putin.

”Ei sporesc în mod deliberat haosul şi agravează situaţia internaţională”, a acuzat Putin.

De asemenea, el a acuzat statele occidentale că ”exploatează” Ucraina şi îi folosesc poporul drept ”carne de tun” într-un conflict împotriva Rusiei.

Liderul rus a făcut aceste afirmaţii într-un mesaj video transmis la o reuniune a miniştrilor Apărării din cadrul Organizaţiei de Cooperare din Shanghai, grup ce reuneşte China, Rusia şi câteva foste ţări sovietice.

Putin a prezentat în repetate rânduri războiul din Ucraina – pe care Moscova îl numeşte ”operaţiune militară specială” – drept un conflict între Rusia şi Occident, criticându-i pe cei care au oferit sprijin militar şi financiar Kievului.

Ucraina, statele europene şi Statele Unite ale Americii susţin că Rusia a folosit pretextul preocupărilor de securitate cu scopul de a lansa un război cinic de agresiune împotriva vecinului său pro-european, în încercarea de a ocupa teritorii şi de a-l îndepărta de la putere pe preşedintele Volodimir Zelenski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.