Fostul premier francez Manuel Valls şi favoritul în cursa pentru învestitura socialistă a fost atacat cu făină de un manifestant în oraşul Strasbourg, din nord-estul ţării, în timpul unei plimbări în Târgul de Crăciun, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul care a aruncat cu făină în Valls a protestat faţă de o procedură parlamentară controversată, declanşată în baza Articolului 49 -3 din Constituţie, care îi permite Guvernului să treacă legi nepopulare prin Parlament, prin angajarea responsabilităţii.

“Nu uităm 49-3. Nu iertăm”, a strigat manifestantul în timp ce a aruncat cu făină în Valls, care se pregătea să intre într-o cafenea. Bărbatul a fost reţinut de forţele de ordine.

“O călătorie foarte frumoasă la Strasbourg: câteva grame de făină, dar kilograme de zâmbete”, a scris Valls Pe Twittter despre incident.

“Nu este nimic mai rău decât o campanie în care nu se întâmplă nimic. Am fost chiar şi atacaţi cu puţină făină fără gluten”, a spus fostul premier la o întâlnire cu jurnaliştii, câteva ore mai târziu.

Valls a afirmat în campanie că ar vrea ca acest articol controversat să mai poată fi invocat numai în cazul legislaţiei privind bugetul. Schimbarea sa ar presupune o reformă constituţională, adică un vot în Parlament şi un referendum.

Cu toate acestea, atunci când a fost premier, Valls a folosit acest articol pentru a obţine adoptarea reformei de pe piaţa muncii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.