Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au fost angajate, miercuri dimineaţa devreme, în respingerea unui atac aerian rusesc asupra Kievului. Potrivit administraţiei locale citate de Reuters, toate rachetele au fost doborâte înainte de a ajunge la ţinte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Rusia a lansat ,miercuri dimineaţă, un atac cu rachete asupra Kievului, sistemele de apărare antiaeriană ale ţării doborând toate rachetele înainte ca acestea să ajungă la ţinte.

Martorii Reuters au auzit mai multe explozii care au sunat ca şi cum sistemele de apărare antiaeriană ar fi fost desfăşurate în jurul orei 05:50 a.m. (02:50 GMT), când au fost emise alerte de raid aerian pentru toată Ucraina, înainte de a fi anulate aproximativ o oră mai târziu.

"Un alt atac cu rachete al inamicului asupra unui oraş paşnic cu scopul de a ucide populaţia civilă şi de a distruge infrastructura", a declarat Serhiy Popko, şeful administraţiei militare din Kiev, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

El a adăugat că, potrivit informaţiilor preliminare, nu au existat distrugeri în Kiev şi nici victime.

Dimensiunea atacului, care, potrivit lui Popko, a implicat rachete de diferite tipuri, nu a fost cunoscută imediat.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Rusiei.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Anunţul a fost fpcut de administraţia militară a capitalei ucrainene, prin intermediul aplicaţiei de mesagerie Telegram.

Martorii Reuters au auzit mai multe explozii care au sunat ca şi cum sistemele de apărare aeriană ar fi fost desfăşurate.

Toată Ucraina se află sub alertă de raid aerian începând cu ora 05:50 a.m. (02:50 GMT).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.