Premierii polonez Mateusz Morawiecki, ceh Petr Fiala şi sloven Janez Jansa au mers, marţi, la Kiev, pentru a exprima ”susţinerea fără echvoc” a Uniunii Europene (UE) faţă de Ucraina, a anunţat într-un mesaj postat pe Facebook şeful Guvernului de la Varşovia, relatează AFP. Cei trei, alături de vicepremierul polonez au mers cu trenul către capitala Ucrainei. La finalul întâlnirii, preşedintele Volodimir Zelenski a apreciat că va câştiga războiul cu astfel de aliaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Zelenski către jurnalişti, după întâlnirea cu premierii din Polonia, Cehia şi Slovenia: Cu astfel de aliaţi vom câştiga acest război
CITEȘTE ȘI Vicepremierul polonez crede că este necesară o misiune internaţională de menţinere a păcii în Ucraina, dar ”care să se poată apăra”

UPDATE: Cei patru oficiali s-au întâlnit cu preşedinele ucrainean, Volodimir Zelenski. 

”Vizita dumneavoastră la Kiev în această perioadă dificilă pentru Ucraina este un semn puternic de sprijin. Apreciem cu adevărat”, a transmis Zelenski, într-un mesaj pe Faceook, alături de imagini de la întâlnire. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Trebuie să oprim cât mai curând posibil această tragedie care loc în Estul (Europei)”, scrie Morawiecki/.

”Aceste este motvul pentru care, împreună cu vicepriemierul polonez Jaroslaw Kaczynski, premierii (ceh) Petr Fiala şi (sloven) Janez Jansa, ne aflăm la Kiev”, anunţă el.

Premierul ucrainean Demis Şmigal a confrmat sosirea acestora într-un mesaj postat pe Twtter.

Şmigal salută ”curajul adevăraţilor prieteni ai Ucrainei”.

Ei urmau să discute despre ”susţinerea Ucrainei şi consolidarea sancţiunilor împotriva agresiunii ruse”, anunţă el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.