Germania urmează să trimită 350 de militari suplimentari în Lituania, în cadrul unei operaţiuni NATO, în plină tensiune între Rusia şi Ucraina, anunţă luni ministrul german al Apărării Christine Lambrecht, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Bundeswehr (armata germană) trimite 350 de militari suplimentari în grupul de luptă din Lituania”, a anunţat luni, într-o vizită la Munster, Christine Lambrecht.

”Ne consolidăm, astfel, contribuţia cu forţe pe flancul de est al NATO şi transmitem un semnal clar al hotărârii noastre aliaţilor noştri” din NATO, adaugă ea, dând asigurări că ”se poate conta” pe Germania.

Cancelarul german Olaf Scholz a anunţat duminică că Germania este pregătită că trimită trupe suplomentare în ţările baltice.

Germania conduce o operaţiune NATO în Lituania, unde sunt desfăşuraţi 500 de militari germani.

Acest anunţ intervne în contextul unor temeri tot mai mari cu privire la faptul că Rusia se pregăteşte să invadeze Ucraina.

Occidentul îl acuză pe preşedintele rus Vladimir Putin de comasarea a peste 100.000 de militari la frontiera cu Ucraina.

Rusia dezminte că intenţionează să invadeze Ucraina, însă cere Occidentului garanţii importante de securitate, inclusiv ca Ucraina să nu adere niciodată la NATO.

Olaf Scholz - criticat atât în Germania, cât şi în străinătate din cauza unei presupuse complaceri faţă de Moscova - efectuează luni prima sa vizită în Statele Unite, unde este primit de către preşedintele Joe Biden.

El urmează să se întâlnească cu lideri ai ţărilor baltice la Berlin, săptămâna aceasta, înainte de a efectua vizite în Ucraina şi Rusia săptămâna viitoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.