Un atac aerian rus a vizat marţi turnul televiziunii din Kiev şi a antrenat o întrerupere a difuzării, anunţă Ministerul ucrainean de interne, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest atac, comis în a şasea zi a invaziei Ucrainei de către Rusia, a ”atins” echipamente ale turnului, anunţă ministerul.

”Posturile (de televiziune) nu vor mai funcţiona o vreme”, anunţă ministerul.

"Prieteni, repede la turnul TV chiar acum pe strada Telihy în Kiev. Dorohozhychi este în flăcări, prieteni ( şi repetă asta). Toată lumea jos, jos, jos! Mai aproape de sol, staţi departe de ferestre, poate fi un nou atac!", spune un bărbat a cărui voce poate fi auzită pe înregistrarea video a momentului atacării turnului.

Acest atac, comis în a şasea zi a invaziei Ucranei de către Rusia, a ”atins” echipamente ale acestui turn, care se află în apropierea unui memoriial al victimelor Holocaustului, a anunţat Ministerul ucrainean de Interne.

Sisteme ”de siguranţă” vor permite anumitor televiziuni să-şi restabilească difuzarea în curând, precizează ministerul.

Ministerul ucrainean de Interne a publicat o imagine în care turnul se află într-un nor de fum gros, gri.

Structura principală a edificiului a rămas în picioare.

Turnul de televiziune se află în acelaşi loc în care se află Babi Iar, o râpă în care nazişti au ucis prin împuşcare peste 30.000 de evrei - în două zile - în 1941.

Acesta este, în prezent, locul unui important memorial al Holocaustului.

”Aceşti barbari sunt pe cale să masacreze victimele Holocaustului a doua oară”, a denunţat într-un mesaj postat pe Twiter şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene Andriï Iermak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.