Cel puţin 11 persoane ”lipsesc la apel” în urma unui incendiu într-un adăpost privat de 500 de metri pătraţi pentru tineri cu dizabilităţi la Wintzenheim, în Alsacia, anunţă pompierii din Haut-Rhin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul francez de Interne Gerlad Darmarin a anunţat într-o postare pe X că ”există mai multe victime”.

Pompierii au fost alertaţi miercuri, către ora locală 6.30 (7.30, ora României) cu privire la un incendiu în acest azil de la Wintzenheim, potrivit Centrului Operaţional Departamental al Indendiilor (CODIS) din Haut-Rhin, care confirma informaţii dezvăluite de France 3 Grand Est.

Ei interveneau la La Forge, în apropiere de Wintzenheim, la un incendiu important pe drumul RD 417, în apropierea sediului Institutului Terapeutic Educativ şi Pedagogic (ITEP).

Un incendiu a izbucnit într-o casă folosită ca adăpost privat, în care erau găzduite persoane cu deficienţe mentale uşoare venite în vacanţă de la Nancy, potrivit DNA.

Cel puţin 11 persoane ”lipsesc la apel”, declară AFP pompieri.

Alte 17 persoane au fost evacuate, iar una dintre ele a fost condusă la spital.

Un bilanţ anterior anunţa şapte dispăruţi.

Un viceprimar, prezent la faţa locului, precizează că incendiul ar fi izbucnit la parterul adăpostului, un fost garaj, renovat.

Ocupanţii clădirii au reuşit să iasă din clădire, însă primul etaj a luat foc rapid.

”Incendiul a fost rapid controlat, în pofida violenţei flăcărilor”, a anunţat într-un comunicat prefectura.

”Şaptesprezece persoane au fost evacuate. Înregistrăm o persoană în urgenţă relativă evacuată la un spital şi o persoană în stare de şoc”, precizează această sursă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.