Un bărbat înarmat cu un topor şi cu un cuţit a atacat luni seară mai mulţi pasageri dintr-un tren regional care circula în sudul Germaniei, a rănit patru persoane, după care a fost împuşcat şi ucis de poliţie, relatează The Associated Press. Agresiunea este "probabil" un "atentat islamist", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului regional de Interne pentru AFP, iar atacatorul este un tânăr azilat afgan, în vârstă de 17 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este destul de probabil să fie vorba despre un atentat islamist", a declarat  purtătorul de cuvânt, subliniind că agresorul, un solicitant de azil afgan, în vârstă de 17 ani, a strigat "Allah Akbar" ("Allah este mare") în timpul atacului.

"Autorul este un afgan în vârstă de 17 ani", rezident în localitatea Ochsenfurt, situată în apropiere cu locul unde s-au desfăşurat faptele, lângă Würzburg, a declarat anterior ministrul de Interne al Bavariei Joachim Hermann pentru postul public de televiziune ARD, fără să poată oferi elemente despre motivaţia tânărului.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Poliţia din Wuerzburg a anunţat pe pagina de Facebook că trei dintre victime au fost rănite grav, iar o persoană a fost rănită uşor.

Alte 14 persoane, aflate în stare de şoc, au primit îngrijiri medicale.

Poliţia a precizat că nu cunoaşte mobilul atacului şi nici detalii despre atacator.

Potrivit The Associated Press, atacatorul a fost împucat şi ucis de poliţie în timp ce fugea.

Trenul se întrepta dinspre localitatea bavareză Treuchtlingen către Wuerzburg, un oraş situat la aproximativ 100 de kilometri de Nuremberg.

Primele informaţii difuzate de presa germană arătau că cel puţin 20 de persoane ar fi fost rănite în urma atacului, care a avut loc în jurul orei locale 21.15.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.