UNICEF avertizează că intensificarea ostilităţilor în Ucraina reprezintă o ameninţare imediată pentru vieţile şi bunăstarea a 7,5 milioane de copii, solicitând tuturor părţilor să nu atace infrastructura esenţială de care depind copiii - inclusiv sistemele de apă şi canalizare, unităţile medicale şi şcolile. ”Copiii din Ucraina au nevoie cu disperare de pace, acum”, subliniază Catherine M. Russell, directorul executiv al UNICEF.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„UNICEF este extrem de îngrijorat de faptul că intensificarea ostilităţilor în Ucraina reprezintă o ameninţare imediată pentru vieţile şi bunăstarea celor 7,5 milioane de copii din această ţară. Folosirea armelor grele de-a lungul liniei de contact a deteriorat deja infrastructura esenţială de apă şi unităţile de învăţământ în ultimele zile. Dacă luptele nu încetează, zeci de mii de familii ar putea fi strămutate forţat, crescând dramatic nevoile umanitare”, a transmis directorul executiv al UNICEF Catherine M. Russell.

UNICEF acţionează în estul Ucrainei pentru a extinde programele de salvare a vieţilor copiilor.

”Acest lucru include transportul de apă sigură către zonele afectate de conflict; prepoziţionarea proviziilor medicale, pentru igienă şi educaţie în situaţii de urgenţă cât mai aproape de comunităţile din apropierea liniei de contact; şi colaborarea cu autorităţile locale pentru a ne asigura că există ajutor imediat pentru copiii şi familiile aflate în nevoie. Echipele mobile susţinute de UNICEF oferă, de asemenea, îngrijire psihosocială copiilor traumatizaţi de insecuritatea cronică”, precizează oficialul UNICEF, adăugând că ultimii opt ani de conflict au provocat daune profunde şi de durată copiilor de ambele părţi ale liniei de contact.

”Copiii din Ucraina au nevoie cu disperare de pace, acum”, subliniază Catherine M. Russell.

UNICEF reaminteşte apelul Secretarului General al Naţiunilor Unite pentru o încetare imediată a focului şi solicită tuturor părţilor să îşi respecte obligaţiile internaţionale de a proteja vieţile copiii şi să se asigure că actorii umanitari pot ajunge în siguranţă şi rapid la copiii aflaţi în nevoie. UNICEF solicită, de asemenea, tuturor părţilor să nu atace infrastructura esenţială de care depind copiii - inclusiv sistemele de apă şi canalizare, unităţile medicale şi şcolile, conchide ea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.