Ministerul filipinez al Turismului a fost nevoit să retragă, stânjenit, de pe reţele de socializare, un videoclip de promovare a Filipinelor, după ce un blogger a descoperit imagini care provin din alte ţări - Indonezia, Brazilia sau Elveţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia de publicitate DDB Philippines, care a produs clipul, a prezentat scuze, duminică, pentru imagini ”total nepotrivite” care apar în clip, care surprind, de exemplu, orezării terasate din Insonezia şi dune de nisip din Brazilia sau Emiratele Arabe Unite (EAU).

Videoclipul făcea parte din programul de promovare ”Love the Philippines”, lansat la 27 iunie, care a costat Guvernul 900.000 de dolari.

Un blogger foarte popular, Sass Rogando Sasot, a dezvăluit originea imaginilor pe Facebook.

Analize efectuate de către echipa Fact Check (verificarea faptelor) a AFP au confirmat că în videoclip apăreau imagini ale unor locuri din Brazilia, Indonezia, Elveţia şi EAU.

În înregistrarea sa video, Sass Rogando Sasot decriptează clipul de promovare.

Agenţia DDB - care a prezentat scuze şi a subliniat că ea este cea care a plătit producţia clipului - a recunoscut că a folosit fotografii ”fără să fi verificat suficient de atent” originea acestora.

Ministerul filipinez al Turismului a retras  clipul de pe pagina sa de Facebook.

El a dat asigurări că ”a cerut în mod repetat DDB să confirme că toate imaginile folosite în prezentări audio-vizuale ale campaniei sunt originale şi propritatea acestora”.

”De fiecare dată, DDB ne-a asigurat că aşa stăteau lucrurile”, subliniază ministerul.

Turismul - o industrie-cheie a Filipinelor - a suferit din cauza anilor de pandemie covid-19, iar Guvernul încearcă să o relanseze.

În 2022, 2,7 milioane de turişti au vizitat Filipinele - cu 68% mai puţini decât în 2019, potrivit Organizaţiei Mondiale a Tirismului din cadrul ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.