Un thailandez a ucis un bebeluş în vârstă de 17 luni şi după aceea s-a sinucis, în direct pe Facebook Live, a anunţat marţi poliţia, la câteva zile după difuzarea pe reţeaua de socializare a unei crime în Statele Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prieteni ai bărbatului sunt cei care au avertizat poliţia din Phuket, în sudul ţării.

”Erau deja morţi atunci când am sosit eu”, luni după-amiaza, a declarat pentru AFP locotenentul Jullaus Suvannin, unul dintre primii care a ajuns la locul tragediei, adăugând că un smartphone a fost găsit în apropiere.

Poliţia a anunţat că bărbatul, Wuttisan Wongtalay, s-a certat cu mama fetei, fără să fie în măsură să precizeze dacă el era tatăl copilului sau nu.

Facebook a catalogat postarea drept ”îngrozitoare”. ”Nu există loc pentru conţinut de acest gen pe Facebook şi a fost retrasă”, a declarat Facebook pentru AFP.

Această crimă are loc la câteva zile după cea din Cleveland, în Statele Unite, unde un bărbat în vârstă de 37 de ani a ucis un pensionar, un om ales la întâmplare pe stradă, şi a difuzat înregistrarea video pe Facebook. După trei zile de căutări, criminalul s-a sinucis.

Ulterior, CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg a dat asigurări că grupul său va face tot posibilul pentru a împiedica să se repete asemenea tragedii.

Aceste crime nu sunt primele difuzate în direct pe Internet. În februarie, a fost difuzat un dublu asasinat, comis la Chicago.

Guvernatorul provinciei Phuket i-a îndemnat pe thailandezi să nu împărtăşească clipul de patru minute cu această crimă şi sinucidere, care circula în continuare marţi diupă-amiaza pe conturi ale unor navigatori thailandezi pe Internet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.