Bărbaţi înarmaţi au atacat un spital în capitala afgană marţi dimineaţa, au anunţat o sursă oficială şi un medic care a reuşit să fugă din clădire, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Către ora (locală) 10.00 (8.30, ora României), mai mulţi bărbaţi înarmaţi au atacat un spital în Districtul 13 al Poliţiei”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne, Marwa Amini, care a precizat că forţe speciale afgane se aflau la faţa locului.

”Ştiam că am fost atacaţi şi am fugit din clădire”, a declarat pentru AFP un pediatru, la faţa locului. ”Spitalul era plin de pacienţi şi medici şi era o panică totală în interior”, a declarat medicul sub protecţia anonimatului.

Spitalul public se află în Dasht-e-Barchi, un cartier în vestul Kabului, locuit de minoritatea şiită hazara, vizată în mai multe rânduri, în ultimii ani, de aripa afgană a Statului Islamic (SI).

ONG-ul Médecins sans frontières (MSF) susţine o secţie de maternitate în cadrul spitalului, cu o capacitate de 300 de paturi.

În martie 2017, organizaţia Statul Islamic (SI) a revendicat un atac vizând un spital militar din Kabul, în cursul căruia bărbaţi deghizaţiîn medici au ucis zeci de persoane.

Atacul de marţi, aflat în curs la câteva ore dup ce a început, intervine la o zi după explozia succesivă a patru mine antipersonal în nordul capitalei afgane, în care au fost răniţi patru civili, inclusiv un copil, potrivit poliţiei.

Acest atac anterior a fost revendicat de SI, potrivit organismului american de supraveghere a mişcărilor islamiste SITE.

În ultimele luni, gruparea jihadistă a fost slăbită puternic de atacuri ale forţelor afgane şi americane şi de o ofensivă a talibanilor vizând johadişti.

Aripa afgană a SI este însă capabilă să lanseze în continuare atacuri majore în centre urbane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.