Un număr tot mai mare de finlandezi vor ca Guvernul să adopte o poziţie mai dură privind imigraţia, după atacul cu cuţitul, de săptămâna trecută, lansat de un solicitant de azil marocan şi soldat cu doi morţi şi opt răniţi, arată un sondaj de opinie publicat joi, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 58% dintre finlandezi vor ca Guvernul să înăsprească politica imigraţiei şi să ofere poliţiei şi altor oficiali prerogative suplimentare pentru a putea împiedica atacuri viitoare, se arată în sondajul realizat după atac.

Un studiu similar realizat în aprilie arăta că numai 40% din populaţie susţine măsuri mai stricte.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Atacul de vineri, din oraşul Turku, a fost tratat ca primul atac terrorist din Finlanda, ţară cu una dintre cele mai mici rate ale infracţionalităţii din lume. Cu toate acestea, principalul suspect a negat că terorismul a fost motivul.

Poliţia a reţinut patru bărbaţi şi a arestat doi în legătură cu atacul. Un mandat internaţional de arestare a fost emis pentru o a cincea persoană.

Premierul Juha Sipila a cerut Parlamentului să accelereze un proiect de lege care să le ofere autorităţilor noi puteri pentru a monitoriza cetăţenii online.

Unii oficiali au promovat şi crearea unor “centre de repatriere” mai strict controlate, pentru a monitoriza mai atent persoanele ale căror cereri de azil au fost respinse.

Studiul a arătat că aproximativ 80% dintre finlandezi sunt de acord cu ambele propuneri.nd imigraţia

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.