Un nou cutremur, cu magnitudinea 7,2 s-a produs miercuri în vestul Ecuadorului, al doilea seism puternic ce afectează regiunea în decurs de 24 de ore, anunţă Institutul ecuadorian de Seismologie, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cutremurul a avut loc la ora locală 11.47 (19.47 ora României, în provincia Esmeraldas, din zona de coastă, la graniţa cu Columbia.

Potrivit Institutului american de Geofizică, USGS, epicentrul a fost localizat la 29 de kilometri adâncime şi la 29 de kilometri sud-vest de cel mai apropiat oraş important din ţară, Rosa Zarate şi la 139 de kilometri vest-nord-vest de capitala ţării, Quito.

Nu există deocamdată informaţii despre eventuale pagube sau victime.

Miercuri dimineaţă, un alt cutremur, cu magnitudinea de moment 6,7 s-a produs în apropiere de zona de coastă, în provincia Manabi, în vestul ţării, o regiune devastată deja de cutremurul de la 16 aprilie. Şase persoane au fost rănite uşor în urma seismului.

Cutremurul, resimţit în mai multe cartiere ale oraşului Quito, capitala ţării, dar şi în alte oraşe.

În luna aprilie, un seismcu magnitudinea de 7,8 s-a soldat cu peste 650 de morţi şi aproximativ 16.000 de răniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.