O persoană a fost ucisă, iar alte patru au fost rănite în tiruri vizând un convoi de cinci autobuze care aduceau voluntari către oraşul asediat Cernihiv, în nordul Ucrainei, anunţă joi un oficial ucrainean, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Combatanţi ruşi au tras asupra unui convoi de voluntari în apropiere de Cernihiv”, anunţă însărcinata cu drepturile omului în Parlamentul ucrainean Liudmila Denisova.

”Cinci autobuze care se îndreptau către oraş pentru a evacua civili au fost vizate de tiruri”, precizează ea.

”O persoană a murit şi patru sunt grav rănite”, anunţă Denisova.

Ea acuză trupele ruse de faptul că ”nu lasă cea mai mică posibilitate de evacuare a civililor din Cernihivul asediat, lăsând zeci de mii de civili fără hrană, fără apă, fără căldură”.

Oraşul Cernihiv, care avea 280.000 de locuitori înainte de război, este, după Mariupol (sud), cel mai dur atacat oraş în bombardamente ruse, de la începutul războiului, lansat de Moscova la 24 februarie.

Primarul din Cernihiv, Vladislav Atroşenko, a anunţat marţi că 350 de persoane au fost ucise în oraş de peste o lună, majoritatea civili.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.