Un militar din armata siriană a fost ucis în noaptea de miercuri spre joi în tiruri israeliene de rachetă, într-un raid din Platoul Golan, în sud, potrvit agenţiei siriene oficiale de presă Sana, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Către ora (locală) 0.50, inamicul israelian a efectuat un raid aerian cu mai multe rachete dinspre (Platoul) Golan sirian ocupat care a ţintit mai multe poziţii în sud”, a anunţat o sursă militară siriană citată de Sana.

Apărarea antiaeriană siriană a reuşit ”să doboare majoritatea rachetelor”, potrivit acestei surse, care a anunţat că ”agresiunea a cauzat moartea unui militar şi pagube materiale”.

”Nu comentăm informaţii dn presa străină”, a reacţăionat un purtător de cuvânt al armatei israeliene, contactat de AFP.

La începutul lui decembrie, Israelul a efectuat atacuri aeriene vizând o încărcătură iraniană de armament în portul Latakia, în vestul Siriei, care nu s-a soldat cu victime.

La sfârşitul lui noiembrie, trei militari şi doi membri ai unor miliţi siriene afiliate Hezbollah au fost ucişi în atacuri aeriene israeliene, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), un ONG cu sediul în Regatul Unit, care dispune de o vastă reţea de surse în această ţară devastată de război.

De la începutul războiului din Siria, în 2011, Israelul a efectuat sute de atacuri aeriene pe teritoriul sirian, ţintind poziţii militare ale regimului sirian şi unor forţe iraniene şi din cadrul Hezbollah, care luptă alături de regimul de la Damasc.

Siria este devastată de un război sângeros din 2011, soldat cu aproximativ 500.000 de morţi şi distrugeri uriaşe ale infrastructurii, care a antrenat deplasarea forţată a milioane de oameni în interiorul şi în afara ţării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.