Un jurnalist polonez a fost lovit cu pumnul în faţă în timpul unei emisiuni la un post de televiziune rus, după ce a criticat viaţa în Rusia şi a felicitat România, relatează Moscow Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Că tot vorbim de bani, vreau să felicit România pentru succesul său. Ştiţi de ce? Pentru că, în ziua de astăzi, salariul mediu în România este mai mare decât în Rusia. Şi este mai mare şi în Letonia”, a spus jurnalistul Tomasz Maciejczuk, invitat la emisiunea “Votând Corect”.

“Ucrainenii vor să trăiască asemenea unor oameni normali, nu în rahat, ca voi (în Rusia – n.r.)”, a mai spus jurnalistul. În replică, gazda emisiunii, Roman Babaian, a aruncat cu hârtie în polonez şi i-a spus: “Ba voi trăiţi în rahat!”.

Apoi Babaian şi invitaţii, inclusiv fostul parlamentar ucrainean Ihor Markov, au început să se certe cu jurnalistul şi i-au cerut în repetate rânduri să plece din studioul de televiziune. Când acesta a refuzat, spunând că declaraţiile sale nu sunt mai ofensatoare decât făcute de ruşi la adresa polonezilor, lituanienilor, letonilor şi estonilor, Markov i-a dat un pumn în faţă.

Emisiunea în care a avut loc incidentul nu a fost difuzată la televizor, dar a fost publicată pe YouTube.

Presa rusă a descris incidentul despre încă o izbucnire rusofobă a unui jurnalist străin. Sputnik Armenia, de exemplu, l-a acuzat pe polonez că a pus la cale întregul scandal.

Ihor Markov este căutat în prezent de Poliţia din Ucraina pentru violenţele de la Odesa, din septembrie 2007.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.