Un fost ministru israelian, Gonen Segev, a fost condamnat marţi, la Ierusalim, la 11 ani de închisoare, după ce a pledat vinovat de spionaj în favoarea Iranului, oaia neagră a Israelului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gonen Segev, ministru al Energiei şi Infrastructurii în perioada 1995-1996, a fost acuzat de faptul că a furnizat Iranului, în perioada 2012-iunie 2018, pe când locuia în Nigeria, informaţii despre localizarea unor instalaţii israeliene sensibile şi nume ale unor oficiali.

Segev, care a fost prezent la audiere, a fost condamnat după ce a pledat vinovat printr-un acord încheiat în prealabil între apărare şi acuzare.

Capetele de acuzare de ”spionaj în formă agravantă” şi ”transfer de informaţii inamicului” au fost reţinute împotriva fostului ministru, însă cel de ”trădare”, care figura iniţial în actul de acuzare, a fost abandonat, a declarat marţi procurorul Geoula Cohen, la finalul audierii.

Iranul este marele inamic al Israelului, care se consideră ţinta programelor nuclear şi balistic ale Republicii Islamice. Însă Teheranul dă asigurări că programul său nuclear este pur civil.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.