Un depozit de petrol din Dnipro, în estul Ucranei, a fost bombardat şi distrus de către armata rusă în noaptea de marţi spre miercuri, un atac fără victime, anunţă miercuri autorităţile locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost o noapte dificilă. Inamicul a atacat aerian şi a atins un depozit de petrol şi o fabrică. Depozitul a fost distrus (...), iar un incendiu puternic a devastat fabrica”, anunţă într-o postare pe Telegram guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk Valentin Reznicenko.

”Din fericire, nu există răniţi”, precizează el.

După o vreme, ”incendiul a fost stins de către pompieri”, care ”au luptat timp de peste opt ore” împotriva flăcărilor, anunţă el.

Bombardamentul armatei ruse a avut loc ”marţi seara târziu”, la Novomoskovsk, la 25 de kilometri nord-est de Dnipro, precizează preşedintele Consiliului Regional Dnipropetrovsk Mîkola Lukaciuk.

”Inamicul vizează cu cinism ţinte civile”, deplânge oficialul, care subliniază că ”în acest loc nu există militari” ucraineni.

Dnipro, un oraş industrial cu un milion de locuitori, este traversat de Nipru, un fluviu care desparte estul Ucrainei de restul ţării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.