Un ”căţărător experimentat” a escaladat Turnul Eiffel joi, după care a sărit cu paraşuta de pe acest monument-far al Parisului, anunţă poliţia şi societatea care exploatează turnul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul a pătruns în sit joi dimineaţa, la ora locală 5.09 (6.09, ora României), şi a fost detectat ”în mai puţin de un minut de serviciul de securitate” al Societăţii de Exploatare a Turnului Eiffel (SETE), dă aceasta asigurări într-un comunicat, confirmând o dezvăluire a publicaţiei Actu17.

El a escaladat turnul pe pilonul de est, cu un rucsac în spate, potrivit unui surse din poliţie.

În pofida încercărilor Brigăzii de Intervenţie de a-l intercepta în structura înaltă de 330 de metri, bărbatul a sărit cu paraşuta de pe un punct fix înalt (base jump).

El a aterizat în apropierea monumentului, pe Stadionul Émile Anthoine, şi a fost arestat şi condus la un comisariat, acuzat de punerea în pericol a vieţii celorlalţi, potrivit sursei din cadrul poliţiei.

Sete deplânge ”acest tip de acţiuni iresponsabile, care pun în pericol persoanele care intervin în această structură”, vizitată de 5,9 milioane de persoane în 2022.

Deschiderea monumentului a fost ”uşor” întârziată, din această cauză, joi dimineaţa, potrivit Sete, care anunţă că a depus plângere cu privire la punere în pericol a vieţii celuilalt prin această pătrundere în acest sit construit în vederea Expoziţiei Universale din 1889.

Este vorba despre o nouă perturbare a primirii turiştilor, în urma a două evacuări, la 12 august, provocate de două false alerte cu bombă.

O anchetă a fost deschisă, desfăşurată de către polul naţional francez al luptei împotriva urii online.

Luni, doi turişti americani beţi au fost găsiţi adormiţi în edificiu, după ce au petrecut o noapte sub cerul liber în centrul monumentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.