Microsoft a avertizat recent SKDKnickerbocker, un cabinet de consiliere politică ce lucrează pentru campania lui Joe Biden, candidatul democrat în alegerile prezidenţiale americane de la 3 noiembrie, că a fost ţinta unor hackeri - susţinuţi de Rusia -, declară trei surse apropiate dosarului pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultimele două luni, aceşti hackeri au vizat personalul SKDKnickerbocker, un cabinet de consiliere politică cu sediul la Washington care consiliază oficiali democraţi, au precizat sursele citate.

O sursă apropiată SKDKnickerbocker declară că hackerii nu au reuşit să pătrundă în reţeaua informatică a cabinetului.

”Ei sunt bine protejaţi, aşadar nu a existat o falie”, a declarat ea.

Contactată de reuters, vicepreşedinta SKDKnickerbocker Hilary Rosen nu a dorti să facă declaraţii. Un purtător de cuvânt al lui Joe Biden nu a răspuns.

Agenţiile americane de spionaj avertizează de mai multe luni că hackeri susţinuţi de state ar putea încerca să se amestece în alegerile americane de la 3 noiembrie, în care Biden îl înfruntă pe preşedintele în exerciţiu Donald Trump.

Anchete efectuate de către procurorul special Robert Mueller şi Comisia Informaţiilor din cadrul Senatului au conchis că Rusia s-a amestecat în campania electorală americană din 2016.

Mueller a avertizat că Rusia se implică din nou în actuiala campanie.

Una dintre surse declară că nu se ştie dacă atacul viza în mod expres campania lui Joe Biden sau alt client al cabinetului de consultanţă politică.

Directoarea generală a SKDKnickerbocker Anita Dunn a fost directoarea însărcinată cu Cominicarea la Casa Albă în timpul lui Barack Obama şi este o consilieră de prim-plan a lui Joe Biden.

Potrivit surselor citate, atacurile vizând SKDKnickerbocker semnalate de Microsoft au la bază  "phishing"-ul - o tehnică de uzurpare a identităţii care care permite accesul la parole.

Contactată de Reuters, opurtătoare de cuvânt a Microsoft a refuzat să comenteze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.