Un bărbat înarmat cu un cuţit a fost ucis prin împuşcare de către poliţişti, miercuri, la Marsilia, din cauza unei atitudini considerate ”ameninţătoare”, fără să rănească pe cineva, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Faptele s-au petrecut în centrul comercial La Valentine, în arondismentul al XI-lea al Marsiliei, potrivit unei surse din poliţie citată de Le Figaro.

Bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a intrat într-un magazin cultural înarmat cu un cuţit, iar apoi a avut o atitudine ameninţătoare faţă de trecători, într-o parcare.

Un agent de securitate a reuşit să-l oprească până la venirea poliţiei.

Bărbatul s-a precipitat imediat ce i-a văzut către poliţişti, care l-au împuşcat, iar în pofida faptului că a primit îngrijiri medicale a murit.

Potrivit BFMTV Marseille, angajaţi ai magazinului au fost reţinuţi în cadrul unei anchete, încredinţată Poliţiei Judiciare şi Inspecţiei Generale a Poliţiei Naţionale franceze (IGPN).

”Le mulţumesc poliţiştilor curajoşi care au neutralizat un individ ameninţător, înarmat cu un cuţit, într-o zonă comercială, la Marsilia. Atacatorul a murit. Nu există niciun alt rănit”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter ministrul francez de Interne Gérald Darmanin.

În acest stadiu, autorităţile nu evocă vreo pistă teroristă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.