Un avion canadian cu 54 de pasageri la bord a fost nevoit să evite în ultima clipă o dronă, în apropiere de Toronto, iar în urma manevrei au fost răniţi uşor doi membri ai echipajului, au anunţat autorităţile, precizând că este cel mai grav caz de acest fel de până acum din Canada, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avionul Bombardier Q400, al Porter Airlines, care decolase de la Ottawa, se afla la 2.750 de metri altitudine şi cobora spre aeroportul Billy Bishop, când piloţii au văzut drona. Incidentul a avut loc luni.

“Doi membri ai echipajului au făcut o manevră evazivă pentru a evita obiectul neidentificat”, a spus o purtătoare de cuvânt a Transportation Safety Board of Canada (TSB), Genevieve Corbin.

Doi însoţitori de bord au suferit rănit uşoare în cursul incidentului, potrivit lui Porter.

„Evaluarea iniţială a piloţilor a fost că semăna cu un balon. După audiere, există posibilitatea ca obiectul să fi fost o dronă”, a declarat un purtător de cuvânt al Porter Airlines, Brad Cicero.

Aeronava a aterizat în siguranţă în jurul orei locale 7.30 (14.30 ora României).

TSB a lansat o anchetă, a anunţat Corbin, precizând că este pentru prima dată când face acest lucru în urma unui astfel de incident.

Preşedintele filialei canadiene a Asociaţiei Internaţionale a Piloţilor, Dan Adamus, a declarat telefonic pentru Reuters că nu a mai auzit niciodată ca un avion să fie nevoit să facă manevre bruşte pentru a evita o dronă în Canada. „Este o sursă importantă de îngrijorare pentru piloţi”, a declarat el.

În iunie, Ministerul canadian al Transporturilor a lansat o campanie menită să convingă oamenii să nu lanseze drone în zona aeroporturilor sau a culoarelor de zbor.

În Canada, persoanele care folosesc drone cu greutate mai mică de 35 de kilograme, în scop recreaţional, nu au nevoie de permis. Autorităţile iau în prezent în calcul posibilitatea de a reglementa şi acest sector.

În ultimii ani, în Statele Unite s-au înregistrat numeroase incidente în care au fost implicare avioane şi drone.

În aprilie, Poliţia din Marea Britanie a anunţat că o aeronavă britanică de pasageri s-a ciocnit cu o dronă în timp ce se pregătea să aterizeze pe Aeroportul Heathrow din Londra.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.