Un avion de luptă rus s-a prăbuşit luni în Marea Mediterana, în timp ce încerca să aterizeze pe portavionul Amiralul Kuzneţov, în largul Siriei, a anunţat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat publicat de agenţia TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“După ce a efectuat o misiune de luptă deasupra Siriei, avionul de luptă Suhoi-33 a ratat pista în timp ce încerca să aterizeze pe portavionul Amiralul Kuzneţov. Motivul a fost ruptura cablului de prindere”, se arată în comunicat.

Pilotul s-a catapultat, iar echipajul vasului Amiralul Kuzneţov l-a recuperat rapid din apă. Viaţa sa nu este în pericol.

Ministerul a precizat că operaţiunile de pe puntea portavionului continuă.

Acesta este al doilea avion de luptă rus care se prăbuşeşte în mai puţin de o lună, în timp ce încearcă să aterizeze pe portavion. Un MiG-29 s-a prăbuşit pe 14 noiembrie în Marea Mediterana, după ce a decolat de pe portavionul Amiralul Kuzneţov. Pilotul a supravieţuit. Potrivit Ministerului rus al Apărării, cauza primul accident a fost o eroare tehnică, în timpul unei misiuni de antrenament.

Portavionul Amiral Kuzneţov a sosit în noiembrie în largul voastelor siriene, cu scopul de a consolida dispozitivul militar rus în această ţară, în care Moscova desfăşoară de peste un an o operaţiune de susţinere a forţelor aliatului său, preşedintele sirian Bashar al-Assad.

Cu baza la Severomorsk, în Marea Barents, acest portavion, singurul al flotei ruse, are la bord avioane de tip Su-33, MiG-29KR şi MiG-29KUBR, dar şi elicoptere de tip Ka-52K.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.