Poliţia belgiană a oprit şi evacuat joi un autocar care venea de la Lille, în nordul Franţei, şi se îndrepta către Bruxelles, în urma unei alerte date de către un pasager care susţine că a auzit o conversaţie între persoane din autocar cu privire la un potenţial risc de atentat ”terorist”, iar trei persoane au fost arestate în urma acestui incident, anunţă autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autocarul aparţinând societăţii germane Flixbus, care asigura o legătură de la Lille la Bruxelles, a fost oprit de către autorităţi la Wetteren, în apropiere de Gand, în vestul Belgiei, în urma alertei date de către pasager, declară AFP o sursă de la Parchetul Flandrei de Est.

Această persoană dă asigurări că a auzit o conversaţie între alţi pasageri care sugera un risc al unui atentat ”terorist”, lucru care a determinat poliţia să oprească rapid vehiculul pentru a-l evacua şi percheziţiona, anunţă un purtător de cuvânt al Ministerului belgian al Justiţiei, Paul Van Tigchelt.

Potrivit parchetului, trei persoane au fost arestate de către poliţie în vederea unor interogatorii, iar verificări ale autocarului continuau joi după-amiaza.

”Nu suntem încă siguri că ameninţarea este reală”, subliniază purtătorul de cuvânt al parchetului.

El anunţă că incidentul care a avut loc nu este considerat încă, în mod oficial, drept un incideent ”terorist”.

Parchetul federal nu s-a sesizat cu privire la incident, anunţă el.

Agenţia antiteroristă belgiană OCAM declară AFP că ”nu are motive” să ridice nivelul alertei, pentru moment, având în vedere intervenţia ”preventivă” a poliţiei şi lipsa unor ”informaţii concrete” în acest stadiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.