Rusia şi Uniunea Europeană (UE) vor să găsească modalităţi de cooperare, în pofida diferendelor profunde pe care le au şi unei crize de încredere, afirmă vineri şedii diplomaţiilor celor două părţi, Serghei Lavrov şi Josep Borrell, care se ală într-o vizită de două zile la Moscova, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne-am arătat dispoziţia de a coopera în mod pragmatic, acolo unde există un interes comun, unde este profitabil pentru ambele părţi”, a declarat Serghei Lavrov.

Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă şi de Securitate Josep Borrell apreciază că, în pofida diferendelor, ”există subiecte în care putem şi trebuie să cooperăm”.

Relaţiile între Rusia şi UE au atins ”cel mai scăzut” nivel, din cauza procedurilor judiciare şi încarcerării principalului critic al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, denunţate în Occident, a subliniat şeful diploaţiei europene.

”În mod sigur, relaţiile noastre sunt dur tensionate, iar dosarul Navalnîi reprezintă cel mai scăzut” nivel, a subliniat  Borrell în faţa omologului său rus.

Lavrov a avertizat, la rândul său, că o deteriorare a relaţiilor Moscovei cu Bruxellesul ar putea avea ”consecinţe imprevizibile”, relatează Reuters.

El a făcut aceste declaraţii în urma unei întâlniri cu şeful diplomaţiei europene.

Şeful diplomaţiei ruse a recunoscut că ţara sa şi Uniunea se află în dezacord în numeroase subiecte, însă subliniază că ambele părţi vor un dialog mai mare în domenii de consens.

UE, care a impus sancţiuni economice Rusiei, în urma anexării în 2014 a Peninsulei ucrainene Crimeea, analizează noi măsuri de retorsiune după arestarea şi condamnarea lui Aleksei Navalnîi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.