Uniunea Europeană nu recunoaşte suveranitatea Israelului în Platoul Golan, a subliniat vineri o purtătoare de cuvânt UE la Bruxelles, în urma declaraţiilor lui Donald Trump pe această temă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele american a apreciat că a venit vremea ca Statele Unite să recunoască suveranitatea Israelululi în acest platou, pe care trupe israeliene l-au cucerit în timpul Războiului de Şase Zile în 1967 şi pe care israelul l-a  anexat ulterior, în 1981.

”Poziţia UE nu s-a schimbar”, a declarat pentru reuters o purtătoare de cuvânt a UE.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Uniunea Europeană nu recunoaşte, conform dreptului internaţional, suveranitatea Israelului în teritorii ocupate de israel din 1967, inclusiv Înălţimile Golan, şi nu consideră că ele fac parte din teritoriul israelian”, a subliniat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.