Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell condamnă ”ferm” atacul de vineri de la gara din Kramatorsk, în estul Ucrainei, şi acuză Rusia - care dezminte că este autorul atacului - de ”cauzarea unor suferinţe umane”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Condamn ferm atacul orb din această (vineri) dimineaţa împotriva unei gări, la #Kramatorsk, de către Rusia, în care au fost ucise zeci de persoane şi care s-a soldat cu numeroşi răniţi”, denunţă într-un mesaj postat pe Twitter Josep Borrell.

”Aceasta este o nouă tentativă de a închide căile de evacuare a celor care fug din calea acestui război nejustificat şi de a cauza suferinţe umane”, denunţă Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă şi de Securitate.

Cel puţin 35 de persoane au fost ucise, iar alte 100 au fost rănite vineri la Kramatorsk, în estul Ucrainei, în gara oraşului, vizată într-un atac cu două rachete, anunţă compana feroviară ucraineană Ukrzaliznytsia, în timp ce sute de persoane care voiau să fugă din regiune aşteptau un tren.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.