Ucraina anunţă miercuri că a fost ţinta unui atac nocturn al Rusiei cu 48 de drone de tip Shahed de fabricaţie iraniană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În total, 48 de drone (de tip) Shahed 136/131 au fost lansate”, dintre care 41 au fost distruse de apărarea antiaeriană, anunţă pe Telegram Forţele Aeriene ucrainene.

Rusia lansează aproape în fiecare noapte atacuri cu drone şi rachete împotriva Ucrainei.

Kievul acuză Kremlinul de faptul că încearcă să terorizeze populaţia civilă şi să distrugă infrastructura enegetică ucraineană cu scopul de a lăsa, ca iarna trecută, populaţia în beznă şi frig.

Kievul şi-a consolidat sistemele de apărare antieraină cu armament din Occident care-i permite să distrugă majoritatea dronelor explozive sau rachetelor lansate de către Moscova.

În aceeaşi perioadă, anul trecut, mii de persoane erau private de curent, în plin val de frig, lucru pe care Ucraina vrea să-l evite anul acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.