Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei susţine că ”anumite unităţi” ale armatei ruse se retrag de pe fronturile de luptă din capitala Kiev şi din oraşul Cernihiv (nord), conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Inamicul rus nu şi-a îndeplinit obiectivul operaţiunii sale ofensive”, a comunicat armata ucraineană, marţi, într-o actualizare oficială pe pagina de Facebook.

Cu toate acestea, forţele ucrainene au avertizat că există un ”risc ridicat” ca trupele ruse să atace infrastructura militară şi civilă. Potrivit forţelor ucrainene, armata rusă se luptă să consolideze trupele şi să rotească noi soldaţi, din cauza ”refuzului personalului de a participa la aşa-numita operaţiune specială” şi ”nu sunt capabile (forţele ruse) să implice nici măcar un grup tactic la nivel de batalion”.

În cea de-a 34-a zi a invaziei ruse, ”eroica” rezistenţă ucraineană ”desfăşoară o operaţiune de apărare în direcţiile de est, sud-est şi nord-est” pentru a reţine inamicul şi să-l înlăture din unele direcţii, conform armatei ucrainene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.