Ministerul ucrainean de Externe îi îndeamnă miercuri pe cetăţenii ucraineni să părăsească Rusia cât mai rapid posibil, din cauza riscul unei escaladări militare din partea Moscovei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul recomandă cetăţenilor ucraineni să se abţină de la orice călătorie în Rusia, iar celor care se află deja în Rusia să părăsească mediat teritoriul” rus, îndeamnă într-un comunicat diplomaţia ucraineană.

Aproape trei milioane de ucraineni trăiesc în Rusia, potrivit unor estmări ucrainene.

Rusia a anunţat marţi evacuarea diplomaţilor ruşi din Ucraina şi a acuzat autorităţile ucrainene de faptul că nu fac ceea ce este necesar pentru a le asigura protecţia.

Aceste decizii intervin după ce preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut independenţa regunilor ucrainene separatiste proruse Doneţk şi Lugansk, care alimentează temeri cu privire la o ofensivă militară rusă ulterioară.

Parlamentul rus a aprobat marţi ca Kremlinul să desfăşoare armata rusă în teritoriile secesioniste proruse din Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.