Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă joi, într-un discurs adresat naţiunii, întreruperea relaţiilor diplomatice cu Moscova, în prima zi a invaziei Ucrainei de către Forţele armate ruse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am întrerupt legăturile dplomatice cu Rusia”, anunţă şeful statului ucrainean.

Relaţiile între Kiev şi Moscova au fost menţinute inclusiv după anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia în 2014.

În pofida unei situaţii în domeniul securităţii şi politicii degradate de opt ani, peste trei milioane de ucraineni trăiesc în Rusia, iar o continuare a serviciilor consulare este considerată drept o prioritate strategică.

Moscova a început miercuri să-şi evacueze diplomaţii din ambasada şi consulatele din Ucraina.

Rusia a lansat joi în zori, după ce a ameninţat timp de săptămâni, o invazie a Ucrainei, cu atacuri aeriene în întreaga ţară, inclusiv la Kiev, iar forţe militare ruse au intrat în Ucraina prin nord, est şi sud.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.