Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat luni că ţara sa expulzează 13 diplomaţi ruşi, în concert cu Uniunea Europeană şi Statele Unite, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poroşenko a anunţat pe Facebook că Ucraina acţionează în ”spiritul solidarităţii” cu ”partenerii britanici şi aliaţii transatlantici”.

Statele Unite expulzează 60 de diplomaţi ruşi, Germania, Polonia şi Franţa au anunţat că expulzează câte patru diplomaţi, iar alte state au anunţat alte expulzări.

Rusia şi Ucraina se află în conflict după ce Moscova a anexat în 2014 Peninsula ucraineană Crimeea, iar Kievul îi acuză pe ruşi că susţin militar şi financiari pe rebelii proruşi din estul ţării.

Poroşenko a îndemnat luni la ”creşterea preţului” pe care Rusia îl are de plătit, prin impunearea unor noi sancţiuni financiare şi economice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.