Preşedintele american Donald Trump a sosit luni la palatul prezidenţial finlandez, la o întâlnire cu omologul său rus Vladimir Putin, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Putin a sosit cu câteva minute mai înainte la palatul din Helsinki, la acest summit, care constă într-o întâlnire tete-a-tete şi un prânz de luncru în format mai larg şi se încheie cu o conferinţă de presă comună.

Această întâlnire este atent observată de pe ambele maluri ale Atlanticului, la doar câteva zile după ce Departamentul american al Justiţiei a inclupat 12 ofiţeri din serviciile militare ruse de informaţii din cauza rolului pe care l-au jucat în piratarea unor entităţi din cadrul Partidului Democrat în timpul campaniei prezidenţiale din 2016.

Trump spune că speră la relaţii mai bune cu liderul rus.

Însă atât democtraţii, cât şi republicanii sunt sceptici la Washington din cauză că dorinţa sa de a avea relaţii mai bune ar putea să deplaseze atenţia de la anexarea Crimeei şi alte acţiuni destabilizatoare ale Rusiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.