Rusia a fost vizată de ”25 de milioane de atacuri cibernetice” în timpul Cupei Mondiale a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, fără să precizeze proveninenţa acestor atacuti informatice şi nici dacă au fost comise de persoane sau programe, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În timpul Cupei Mondiale, aproape 25 de milioane de atacuri cibernetice şi de alte fapte infracţionale vizând structuri în domeniul informaţiei din Rusia, legate într-un fel sau altul de Cupa Mondială, au fost neutralizate”, a declarat Putin duminică, într-o întâlnire cu serviciile ruse de securitate.

Preşedintele rus, ale cărei declaraţii au fost difuzate luni de Kremlin, nu a oferit alte informaţii despre natura acestor atacuri cibernetice.

”În spatele acestui succes se ascunde o foarte importantă muncă pregătitoare, operaţională, de analiză şi de informaţii. Ne-am folosit toate forţele, concentrarea noastră a fost la maximum”, a subliniat Putin.

Rusia, care a găzduit Campionatul Mondial de Fotbal de la 14 iunie la 14 iulie, în 11 oraşe şi pe 12 stadioane, a fost acuzată în mai multe rânduri de ţări occidentale de faptul că ar comite atacuri informatice.

Pirateria informatică ce ameninţă Statele Unite se accentuează, mai ales provenind din Rusia, a declarat dumincă directorul serviciilor americane de informaţii (DNI) Dan Coats.

”Actorii ruşi şi alţii încearcă să ne exploateze vulnerabilităţile în infrastructuri vitale”, a dat elasigurări.

Vineri, 12 agenţi ruşi de informaţii au fost inculpaţi de către autorităţile americane din cauză că au piratat computere ale Partidului Democrat în campania prezidenţială din 2016, când Donald Trump a obţinut victoria. Moscova a dezminţit mereu orice amestec în aceste alegeri.

Aceste anunţuri ruse şi americane au loc cu puţin înaintea unei întâlniri tête-à-tête între Donald Trump şi Vladimir Putin, luni, la Helsinki.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.