Preşedintele american ales Donald Trump l-ar putea numi pe generalul în retragere David Petraeus, care a demisionat în 2012 de la conducerea CIA, în funcţia de secretar al Apărării, scrie Wall Street Journal, citând surse apropiate republicanului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Petraeus a demisionat în noiembrie 2012, după ce FBI a descoperit că a avut o relaţie extraconjugală cu biografa sa, Paula Broadwell, căreia i-ar fi oferit informaţii secrete.

Apropiaţii săi spun că Petraeus este nerăbdător să se întoarcă în viaţa publică şi nu exclude posibilitatea de a servi în administraţia Trump.

De altfel, după alegeri, Petraeus, arhitectul strategiei americane în Afganistan şi Irak, a sugerat chiar că îl susţine pe Trump. „Are dreptate să critice Washingtonul pentru diviziuni şi pentru incapacitatea de a ajunge la compromisuri”, a declarat el săptămâna aceasta pentru postul german de televiziune Deutsche Welle. „El face afaceri. Să vedem dacă poate face afaceri şi la Washington”, a adăugat el.

„Poate face ceva la Washington pe care politicienii din sistem, pe care îi critică pe bună dreptate, nu au putut să facă, adică să îi unească, să cedeze puţin, pentru a câştiga mult pentru ţara noastră”, a afirmat fostul director CIA.

Potrivit Associated Press, Trump mai ia în calcul, pentru conducerea Pentagonului, pe fostul general de Marină James Mattis, pe fostul consilier pentru securitate naţională Stephen Hadley şi pe fostul senator Jim Talent.

Vineri, The Guardian a scris că Petraeus ar putea deveni secretar de Stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.